Novi detalji masakra u Pragu: Više od 15 mrtvih; Napadač pre pucnjave ubio bebu i njenog oca? FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 21.Dec.2023, 16:53

Novi detalji masakra u Pragu: Više od 15 mrtvih; Napadač pre pucnjave ubio bebu i njenog oca? FOTO/VIDEO

U pucnjavi koja se danas dogodila u Pragu ubijeno je više od 15 osoba, a najmanje 24 čoveka je povređeno.

Ovo je saopštio šef policije Martin Vondrašek na vanrednoj konferenciji.

"U ovom tragičnom događaju život je izgubilo više od 15 ljudi, najmanje 24 osobe su povređene", rekao je on.

"Policija od jutra traga za mladićem starim 24 godine, koji je rekao da želi da sebi oduzme život. U 12.45 dobili smo informaciju da je mrtav čovek pronađen. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ubrzo smo saznali da je on otac osumnjičenog koji je počinio ovo delo danas na Filozofskom fakultetu. Saznali smo da je on student Filozofskog fakulteta i da bi danas u 14 časova trebalo da bude na predavanju u zgradi u Ulici Celetna. Izvršili smo evakuaciju zgrade koju smo završili u 14.22 i izvršili dalje radnje potrage. U 14.29 stigle su prve informacije o pucnjavi na trgu Palač. Ekipa Hitne pomoći bila je na licu mesta za 12 minuta, u 15.20 stigla je informacija da je telo strelca pronađeno na trotoaru školske zgrade", rekao je on.

Češka policija je, kako javljaju lokalni mediji, identifikovala napadača.

Mediji prenose da je ubica navodno ubio oca kod kuće, a zatim tamo podmetnuo bombu kućne izrade, koja nije uspela.

U pitanju je D. K., inače student Fakulteta umetnosti, prenose češki mediji.

Policija je pre pucnjave u Pragu raspisala potragu za D. K., koga su doveli u vezu sa slučajem ubistva u selu Kladensko. Kasnije se ispostavilo da je traženi osumnjičeni bio napadač sa Praškog univerziteta.

Mladić, koji je bio student Fakulteta umetnosti, potom se uputio ka školi, gde je iz snajperske puške ubio najmanje15 osoba, a 24 ranio.

Kako je saopštila policija, napadač je ubijen. Motiv pucnjave još nije poznat.

"Prema prvim informacijama, on je pao sa krova, ali je i policija pucala u njega", saopštila je policija.

Napadač koji je danas ubio najmanje 15 osoba možda je odgovoran za ubistvo muškarca i bebe u Klanovicama.

"Veoma ozbiljno ispitujemo navode, koji su u ovom trenutku vrlo realni, da je napadač sa Filozofskog fakulteta odgovoran i za dve žrtve od kraja prošle nedelje u Klanovicama", rekao je šef policije Martin Vondrašek na konferenciji za medije, prenosi češki portal Novinki.

Prošle nedelje, 15. decembra, u Klanovicama je nepoznata osoba pucala i usmrtila 32-godišnjeg muškarca i njegovu dvomesečnu ćerku, međutim policija do danas nije pronašla osobu koja je odgovorna za dvostruko ubistvo.

Na društvenoj mreži Iks pojavila se fotografija na kojoj je navodni napadač koji je izveo današnji masakr, koji je kasnije eliminisan.

Po dostupnim fotografijama, hodnikom fakulteta hodao je muškarac sa dugim vatrenim oružjem, dok druge slike prikazuju ljude koji istrčavaju iz zgrade sa podignutim rukama, piše češki iDNES.cz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.