Pucnjava na Zapadnoj obali: Ima mrtvih

Izvor: B92, 29.Nov.2022, 09:08

Pucnjava na Zapadnoj obali: Ima mrtvih

Jedan Palestinac je ubijen, a 11 je povređeno na okupiranoj Zapadnoj obali, kada su na njih otvorile vatru izraelske snage.

Tu informaciju je saopštilo palestinsko ministarstvo zdravlja.

Zvanična palestinska novinska agencija Vafa javila je da su u ponedeljak uveče izbili sukobi između izraelskih snaga i stanovnika severnog grada Hebrona.

Izraelska vojska je saopštila da su vojnici pucali na Palestince koji su bacali kamenje i improvizovane eksplozivne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naprave na snage koje su delovale u gradu.

Navodi se da su Palestinci takođe pucali na vojnike, javio je AP.

Ministarstvo je saopštilo da je devet Palestinaca povređeno u pucnjavi, a da su dvojica imala probleme sa disanjem od suzavca.

Tenzije između Izraelaca i Palestinaca rastu već mesecima zbog izraelskih racija na okupiranoj Zapadnoj obali koje se sprovode gotovo svake noći, nakon što su militantni Palestinci ovoga proleća u napadima na izraelske gradove ubili 19 ljudi, podseća američka agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.