Izvor: Nezavisne Novine, 06.Jan.2017, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pucnjava na Floridi, najmanje pet žrtava, napadač uhvaćen

FLORIDA - Usamljeni napadač otvorio je danas vatru na međunarodnom aerodromu Fort Loderdejl na Floridi i ubio najmanje pet osoba, prije nego što je odveden u pritvor, prenosi Rojters pozivajući se na zvaničnike i svjedoke.

"Pet osoba je ubijeno, a osam ranjeno u incidentu", saopštila je kancelarija lokalnog šerifa.

MSNBC prenosi, pozivajući se na svjedoke, da izgleda da je napadač muškarac u 20-im godinama, koji je nosio majicu "Ratova zvijezda", a kojeg je >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << policija upucala kada je pokušao da se ponovo ukrca.

Očevidac Džon Šliker opisao je napadača kao "vitkog muškarca", koji je direktno pucao na putnike dok su čekali prtljag.

Kancelarija guvernera Rika Skota potvrdila je da je došlo do pucnjave, ali je istakla da zvaničnici nisu utvrdili broj žrtvava, ni povrijeđenih, kao ni motiv napada.

Do pucnjave je došlo ne mjestu gdje se preuzima prtljag na terminalu 2, naveo je aerodrom na svom nalogu na Tviteru.

Sve usluge aerodroma su privremeno obustavljene, saopštio je aerodrom.

Bivši portparol Bele Kuće Ari Flajšer naveo je na svom nalogu na Tviteru da je došlo do pucnjave i da svi trče, prenio je AP.

"Sada sve izgleda mirno, ali policija nikoga ne pušta da izađe sa aerodroma, barem ne u oblasti gdje sam ja", naveo je on.

Shots fired at FLL airport. Guy is bleeding profusely. Supposedly others are shot on the lower level at Delta Term 2. pic.twitter.com/UcL73Y8yGx

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Pucnjava na aerodromu u Floridi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Jan.2017

Usamljeni napadač otvorio je vatru na međunarodnom aerodromu Fort Loderdejl na Floridi i ubio najmanje pet, a ranio osam osoba, pre nego što je odveden u pritvor, prenosi Rojters pozivajući se na zvaničnike i svedoke. Video: Rojters

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.