Pućdemon: Želim da se vratim... U Belgiju

Izvor: B92, 07.Apr.2018, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pućdemon: Želim da se vratim... U Belgiju

Bivši katalonski predsednik Karles Pućdemon rekao je da se nada da će otići da živi u Belgiji kada se proces protiv njega u Nemačkoj završi.

"Moja želja je da se vratim u Belgiju. Ali tek kada se završi proces u Nemačkoj, ne ranije", rekao je Pućdemon novinarima u Berlinu, prenela je agencija Rojters.

Kako je rekao, njegov plan je da ostane u Berlinu.

Upitan na kojoj adresi se nalazi u Berlinu, Pućdemon se nasmejao i rekao "pa, policija zna". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Pućdemon je u petak izašao iz nemačkog zatvora, nakon što je uplatio kauciju od 75.000 evra koju mu je sud odredio.

Nemački državni sud u Šlezvigu prethodno je doneo odluku da Pućdemon može da bude pušten uz kauciju, odbacivši zahtev Madrida da Pućdemon bude izručen po osnovu glavne optužbe za pobunu.

Međutim, nemački sud je saopštio da nije odbacio zahtev za izručenje Pućdemona Madridu po drugom osnovu - po optužbi za zloupotrebu javnih sredstava, te da će Pućdemon biti pušten dok sud ne razmotri taj zahtev i ne donese odluku o njegovom eventualnom izručenju.

Pućdemon je uhapšen u Nemačkoj po španskoj poternici kada je pokušao da se 25. marta preveze iz Finske do Belgije, u koju je pobegao pre nekoliko meseci da bi izbegao hapšenje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.