Psi u Češkoj dobili samouslugu

Izvor: Blic, 08.Nov.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Psi u Češkoj dobili samouslugu

U Češkim Buđejovicama na jugu Češke psi su dobili svoju prvu samouslugu u koju mogu da uđu sami i zatraže šta im je volja.



Pošto je među Česima masovno rasprostranjen običaj da vode svoje kućne ljubimce u kupovinu i ostavljaju ih da čekaju ispred radnji, vlasnici pet šopa pored supermarketa u Buđejovicama odlučili su da spoje ugodno i korisno.

Psi mogu da uđu u pet šop, uzmu šta žele, igračku ili poslasticu, a vlasnik to plaća kada obavi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svoju kupovinu.

Neke redovne mušterije, kao jazavičar Bohouš ili kuja Dašenjka, u pet šopu imaju sopstveni račun. Vlasnik može da plati unapred ili da redovno plaća ono što je njegov pas "kupio".

"Mi pomalo funkcionišemo i kao neko obdanište. Vlasnici se plaše da im neko psa ne ukrade i dovode ga zato pravo kod nas", kazala je listu "Mlada fronta Dnes" prodavačica u "psećoj samousluzi" Marketa Kamišova.

Za sada sve funkcioniše glatko, a jedina tamna strana tog psećeg biznisa jeste to što se neki od vlasnika žale da kada u šetnji puste psa sa povoca, ovaj umesto da se šeta i igra s drugim psima, juri pravo u svoju samouslugu da izabere neku poslasticu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.