Psi-lutalice kolju ovce na Rudniku

Izvor: Kurir, 09.Apr.2012, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Psi-lutalice kolju ovce na Rudniku

U protekla tri meseca u selima rudničko-takovskog kraja zaklali su 21 ovcu, sedmoro jagnjadi i jednu svinju

GORNJI MILANOVAC - U protekla tri meseca psi-lutalice su u selima rudničko-takovskog kraja zaklali 21 ovcu, sedmoro jagnjadi i jednu svinju.

To opštinu košta više od 300.000 dinara, rečeno je na današnjoj sednici Opštinskog veća Gornjeg Milanovca. Kako je obrazložio načelnik inspekcije Milorad Solujić, sa vlasnicima koji su pretrpelis štetu je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << postignuto vansudsko poravnanje i iz budžeta će im ove nedelje biti isplaćeno 305.000 dinara.

Psi su ujeli i tri osobe kojima će šteta biti nadoknađena, zbog pretrpljenih bolova - od 20.000 dinara za povrede ruku do 25.000 dinara za povrede nogu. Najviše štete pretrpeli su Dragan Drinjaković iz Takova, kome su psi zaklali devet ovaca i Radoslav Lazić iz Svračkovaca koji je ostao bez sedam ovaca i dva jagnjeta.

Kako je izjavio Blagoje Nešković iz Brusnice, njemu su psi u toku noći zaklali svinju tešku 110 kilograma, a kada je istrčao da je brani, psi su se razbežali. On će iz budžeta dobiti nadoknadu od 13.000 dinara. U inspekcijama kažu da se naglo povećao broj napada pasa-lutalica i da se ovih dana priprema njihovo hvatanje i smeštanje u prihvatilišta.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Psi lutalice napadaju stada ovaca na Rudniku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2012

GORNJI MILANOVAC -..U protekla tri meseca psi- lutalice su u selima rudničko-takovskog kraja zaklali 21 ovcu, sedmoro jagnjadi i jednu svinju...To Opštinu košta više od 300.000 dinara, rečeno je na današnjoj sednici Opštinskog veća Gornjeg Milanovca...Kako je obrazložio načelnik inspekcije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.