Izvor: RTS, 05.Jul.2022, 15:41

Prvo opomene, pa kazne za nepropisno parkiranje

Od 1. jula, pa narednih mesec dana, dva vozila sistema "Oko sokolovo" u Nišu, građane će najpre opominjati, a od 1. avgusta i kažnjavati za nepropisno parkiranje.
Gužva je uobičajena slika na jednom od niških bulevara. Nepropisno parkirana vozila najčešći su uzrok saobraćajnih gužvi.

Sistem oko sokolovo u isto vreme proverava da li je za propisno parkirano vozilo plaćena karta ali i snima nepropisno parkiranje. Osim na sajtu Parking >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << servisa, vlasnici automobila informaciju o tome da li su kažnjeni mogu da dobiju preko sms poruka ili mobilne aplikacije.
"Oko sokolovo trebalo bi pre svega da uvede red u saobraćaj, s druge strane svi su saglasni da je u gradu nedovoljno parking mesta", kaže Dejan Kovačević iz Komunalna milicije Niš.
Kazna za nepropisno parkiranje iznosi 5.000 odnosno 2.500 dinara. Osim u Nišu, ova vozila proveravaju parkiranje u Beogradu i na Zlatiboru.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.