Prvo je BACILA BEBU u krevetac, a onda su isplivali i DRUGI UŽASI! Da li vaspitačici iz Zvečanske preti DOŽIVOTNA ZABRANA?

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jul.2019, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvo je BACILA BEBU u krevetac, a onda su isplivali i DRUGI UŽASI! Da li vaspitačici iz Zvečanske preti DOŽIVOTNA ZABRANA?

Zaprepastila Srbiju

Slučaj medicinske sestre iz Zvečanske koja je šokirala javnost svojim bahatim odnosom prema bebama, otvorio je važno pitanje i bojazan- kakav god ishod suđenja da bude i bez obzira na to da li joj i kakva kazna sledi, može li da se desi da osoba koja se tako ponaša ponovo radi sa decom?

Đurđija Alempijević, medicinska sestra-vaspitač, koja je šokirala javnost nakon što objavljen snimak u kome se vidi kako jedno bebu baca u krevetac, a >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << drugu fotografiše i za koju postoje optužbe i da je jednu bebu šamarala, trenutno je pod suspenzijom.

Protiv nje je podneta i krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično delo zlostavljanje i mučenje i to "nesavesnim radom i ophođenjem suprotno pravilima ustanove prema dvogodišnjem dečaku o kome je bila dužna da se stara". Pre osam dana nadležno Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja saopštilo je i da joj je poslato upozorenje pred otkaz, ali se tek juče ispostavilo, da joj ono nije ni uručeno "jer ne živi na adresi na kojoj je prijavljena".

Ono što se mnogi pitaju, to je - ako je jedna takva i to mlada osoba u stanju da se ovako ponaša prema bebama i deci, a za brigu o njima se školovala, ima li uopšte prava da radi sa decom?

Prema rečima stručnjaka, Đurđija Alempijević bi mogla trajno da ostane bez mogućnosti za rad sa decom, ukoliko za svoje postupke bude zvanično osuđena.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.