Prvi slučaj u Inđiji: Počinje testiranje na koronu u laboratoriji u Batajnici

Izvor: Večernje novosti, 29.Mar.2020, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi slučaj u Inđiji: Počinje testiranje na koronu u laboratoriji u Batajnici

Broj obolelih od virusa korona na području Srema, povećao se i prema poslednjim preseku od subote od 20 časova, registrovan je kod devet osoba SREMSKA MITROVICA- Broj obolelih od virusa korona na području Srema, povećao se i prema poslednjim preseku od subote od 20 časova, registrovan je kod devet osoba, kaže Branislav Nedimović ministar poljoprivrede i član Republičkog štaba za vanredne situacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << dodajući da na području Grada Sremska Mitrovica ima četiri osobe zaražene, u opštini Stara Pazova dve i po jedna u opštinama Irig, Ruma i Inđija. Još ni jedan slučaj ove zaraze nije zabeležen u opštinama Pećinci i Šid. Prema rečima ministra Nedimovića od nedelje će Ministarstvo poljoprivrede u svojoj nacionalnoj laboratoriji u Batajnici početi da radi testiranja i na ovaj virus. - Od podne počećemo da primamo uzorke iz svih onih zdravstvenih ustanova koje ne mogu dovoljno brzo da obrade zahteve. Spremili smo ljude i opremu.- ističe Nedimović.Prvi slučaj korone virusa u Inđiji registrovan je kod žene koja ima šezdesetjednu godinu i ona je od 16. marta bila u izolaciji, a njen slučaj su pratili epidemiolozi. Prema poslednjim informacijama ona je prebačena u Klinički centar Vojvodine u Novi Sad. Sve ostale osobe koje su pozitivne na ovaj virus, imaju blaži oblik i nalaze se u kućnoj izolaciji, uz poštovanje mera koje je prepisala Vlada Srbije.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PRVI ZARAŽENI KORONOM U INĐIJI Nedimović: Počinje testiranje u laboratoriji u Batajnici

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Mar.2020

Broj obolelih od virusa korona na području Srema, povećao se i prema poslednjim preseku od subote od 20 časova, registrovan je kod devet osoba, kaže Branislav Nedimović ministar poljoprivrede i član Republičkog štaba za vanredne situacije...On je dodao da na području Grada Sremska Mitrovica...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.