Prvi slovački masovni ubica tajno sahranjen

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Sep.2010, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi slovački masovni ubica tajno sahranjen

BRATISLAVA -

U Bratislavi je danas tajno sahranjen Lubomir Harman, masovni ubica koji je prošle sedmice u četvrti Devinska Nova Ves na periferiji slovačke prestonice ubio rafalima iz automata sedmoro ljudi, 15 ranio a na kraju izvršio samoubistvo.

Kremaciji Harmana, samca, čudaka koji se klonio ljudi nije prisustvovao niko od članova porodice, ali žele da preuzmu urnu sa pepelom, potvrdila je danas slovačkim medijima pogrebna služba Marianum koja je obavila kremaciju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Harman, čan streljačkog kluba i tako legalni vlasnik automata i nekoliko pušaka i pištolja, 30. avgusta je poubijao jednu mešovitu romsko-slovačku porodicu - tri žene, 12-godišnjeg dečaka i još jednog muškarca u njihovom stanu a dečakovog oca na ulazu u zgradu u kojoj je i sam stanovao od 1989. godine.

Zatim je taj prvi slovački masovni ubica, koji nema veze sa mafijašima i njihovim obračunima, izašao na ulicu i besomučno pucao u sve što se kreće, a jedan metak je smrtno ranio ženu koja je izašla na balkon da vidi kakva je to buka.

"Verovatno da nikada nećemo tačno saznati šta je bio motiv. On je ostao sahranjen u glavi ubice", kazao je još na početku istrage tog zločina koji je šokirao celu Slovačku šef policije Jaroslav Spišjak.

Policija proverava verzije da je povod za masovno ubistvo bio susedski spor a isključila je rasistički motiv, pošto su ubijene žene bile Slovakinje, a samo muškarci u pobijenoj porodici Romi.

Harmanovi roditelji i porodica privremeno su se sklonili u Mađarsku kada je objavljen identitet masovnog ubice, javili su slovački mediji.

Iako policija ne veruje da je Harmanov prst na obaraču vodila mržnja prema Romima, postao je junak dana na slovačkim nacističkim portalima i među ovdašnjim ekstremistima.

"Sada je na nama da Harmanova smrt ne bude uzaludna", citirao je nedeljnik Sedam plus pozive jednog od slovačkih neonacističkih portala na "konačno rešenje ciganskog pitanja".

Harman je sahranjen tajno a javnost neće znati ni gde ni kada će biti položena urna, kako ovdašnji ekstremisti ne bi dobili još jedno mesto za svoje rasističke marševe i hodočašća.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U BRATISLAVI TAJNO SAHRANJEN MASOVNI UBICA HARMAN

Izvor: Kurir, 10.Sep.2010

BRATISLAVA - U Bratislavi je tajno sahranjen Lubomir Harman, masovni ubica koji je prošle sedmice u četvrti Devinska Nova Ves na periferiji slovačke prestonice ubio rafalima iz automata sedmoro ljudi, 15 ranio a na kraju izvršio samoubistvo...Kremaciji Harmana, samca, čudaka koji se klonio ljudi...

Nastavak na Kurir...

Tajno sahranjen slovački masovni ubica Harman

Izvor: Glas javnosti, 11.Sep.2010, 07:13

BRATISLAVA - U Bratislavi je tajno sahranjen Lubomir Harman, masovni ubica koji je prošle sedmice u četvrti Devinska Nova Ves na periferiji slovačke prestonice ubio rafalima iz automata sedmoro ljudi, 15 ranio a na kraju izvršio samoubistvo...Kremaciji Harmana, samca, čudaka koji se klonio ljudi...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.