Prvi satelistki snimci: Test Severne Koreje pokrenuo klizišta

Izvor: RTS, 07.Sep.2017, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi satelistki snimci: Test Severne Koreje pokrenuo klizišta

Najnovija nuklearna proba, koju je izvela Severna Koreja, izgleda da je pokrenula nekoliko klizišta, piše "Bi-Bi-Si" pozivajući se na satelitske snimke za koje se veruje da su prvi koji su načinjeni posle testa Pjongjanga.
Grupa analitičara sa sajta 38 Nort objavila je fotografije koje pokazuju "brojnije i raširenije" poremećaje nego ranije.

Severna Koreja je u nedelju izvela šestu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i najobimniju nuklearnu probu, tvrdeći da je reč o eksploziji hidrogenske bombe koja se može uglaviti u raketu.
Test je izazvao snažan potres jačine 6,3 jedinice Rihterove skale koji se osetio preko granice u Kini, navodi Bi-Bi-Si.
Kao i svi prethodni, i taj test je izveden u oblasti Pungeri, koja se sastoji od sistema tunela prokopanih u tom planinskom području.
Najnovije fotografije koje je dan nakon testa načinio 38 Nort pokazuju, kako navodi taj sajt, klizišta kao i brojna područja šljunka koje su uskovitlali potresi.
Poremećaji su se dogodili u blizini planine Mantap, najviše tačke u mestu nuklearnog testiranja.
"Oni su bili brojniji i rašireniji od onoga što smo videli u bilo kojoj od prethodnih pet probi koje je izvela Severna Koreja", navodi se u analizi sajta.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Posledice nuklearne probe: Test Severne Koreje pokrenuo klizišta

Izvor: Vesti-online.com, 07.Sep.2017

Najnovija nuklearna proba, koju je izvela Severna Koreja, izgleda da je pokrenula nekoliko klizišta, piše BBC pozivajući se na satelitske snimke za koje se veruje da su prvi koji su načinjeni posle testa Pjongjanga...Grupa analitičara sa sajta "38 Nort" objavila je fotografije koje pokazuju "brojnije...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.