Prvi sajam socijalne zaštite

Izvor: RTS, 09.Feb.2012, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi sajam socijalne zaštite

Ministarstvo rada i socijalne politike organizuje prvi sajam socijalne zaštite, koji će biti održan 10. februara na Beogradskom sajmu.

Prvi sajam socijalne zaštite, gde će građani moći da se informišu o uslugama koje nude različite institucije koje se bave socijalnom zaštitom u Srbiji, biće održan u Hali 5 Beogradskog sajma 10. februara.

Suzana Paunović, pomoćnica ministra za rad i socijalnu politiku, objasnila je da će se na sajmu pored državnih udruženja, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << naći i udruženja građana, sindikati, i nevladine organizacije koje pružaju različite usluge socijalne zaštite - pomoć u kući, medijaciju, skloništa za žrtve nasilja.

"Na štandovima sajma biće prisutna i stručna udruženja, kao i veliki broj privatnih domova za stare. Na taj način svi pružaoci usluga socijalne zaštite biće na jednom mestu", rekla je Paunovićeva u Dnevniku RTS-a.

Ulaz na sajam biće besplatan, a građani će, kako je rekla, moći da saznaju kako da ostvare prava na socijalnu pomoć, dečiji dodatak, ili na koji način mogu postati usvojitelji ili hranitelji.

Putem medija i centara za socijalni rad intenzivno se radi i na informisanju građana, koji još uvek ne znaju mnogo o tome kome mogu da se obrate za rešenje problema iz oblasti socijalne zaštite.

Kada je reč o strategijama socijalne zaštite, onu su najvećim delom realizovane kroz donošenje zakona o socijalnoj zaštiti, navela je Paunovićeva.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ljajić u petak otvara Sajam socijalne zaštite

Izvor: Politika, 10.Feb.2012, 00:26

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić otvoriće u petak, 10. februara, prvi Sajam socijalne zaštite u Srbiji, na kojem će biti predstavljeni rezultati u oblasti socijalne zaštite tokom reformskog procesa...Kako je najavljeno iz resornog ministarstva, na Sajmu će učestvovati više od 130...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.