Prvi put u istoriji Izraela premijer na optuženičkoj klupi: Optužnica protiv Netanijahua na 77 strana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2019, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi put u istoriji Izraela premijer na optuženičkoj klupi: Optužnica protiv Netanijahua na 77 strana

Izraelski državni tužilac zvanično je podneo optužnicu protiv premijera Benjamina Netanijahua koji sada ima rok od 30 dana da podnese žalbu tražeći imunitet.

Optužnica na 77 strana javno je objavljena i izraelskog premijera tereti za primanje mita, kršenje poverenja i prevaru.

AP napominje da je prvi put u istoriji Izraela aktuelni premijer optužen za neko krivično delo i konstatuje da je malo verovatno da će Netanijahu tražiti, a i dobiti, parlamentarni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << imunitet od gonjenja.

U optužnici se navodi da će izraelskom premijeru biti suđeno u okružnom sudu u Jerusalimu. Pominju se i 333 svedoka koje bi državni tužilac mogao da pozove.

Netanijahu (70) odbacuje optužbe, kao i pozive da podnese ostavku.

Na svom Tviter nalogu Netanijahu je napisao: "Kada imate stvaran slučaj nije vam potrebno 333 svedoka, a kada ne postoji, čak ni 333 svedoka neće pomoći".

Ukoliko bude osuđen za primanje mita preti mu zatvorska kazna do 10 godina, a za prevaru i kršenje poverenja maksimalna kazna od tri godine zatvora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.