Izvor: Piplmetar.rs, 26.Feb.2024, 02:30

Prvi put u Realu jedini strelac za pobedu: Luka Modrić sve bliži najstarijem golgeteru „kraljevskog kluba“ svih vremena

G. A.danas 00:11

Foto: EPA-EFE/Javier Lizon
Sevilja je na stadionu „Santijago Bernabeu“ zaključala svoj gol iza sedam brava, ali se u 81. minutu pred njom stvorio igrač s kalauzom.
Hrvatski internacionalac Luka Modrić, koga je Realov trener Italijan Karlo Ančeloti poslao u igru kao poslednju nadu umesto Nača Fernandeza da kreacijom pronađe pukotinu u protivničkom bedemu, matirao je gostujućeg golmana.
U „kraljevskom klubu“ je od dolaska iz Totenhema >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << u leto 2012. postigao 39 golova, a prvi put je bio jedini strelac na meču.
To mu je drugi pogodak u španskom prvenstvu ove sezone, budući da je pred madridskom publikom savladao i čuvara mreže Viljareala u pobedi s 4:1 potkraj 2023.
I tada je već bio drugi najstariji strelac u istoriji kluba, a sada je to i s 38 godina, pet meseci i 17 dana.
Najstariji u analima najvećeg kluba na svetu je Mađar Ferenc Puškaš s 38 godina, sedam meseci i 19 dana na meču protiv – Sevilje.
Bilo je to na njenoj „Kartuhi“, u pobedi s 2:1 u La ligi, 21. novembra 1965.
Modrića, dakle, dva meseca deli od istorije i imaće priliku do kraja sezone da se veličanstveno upiše u nju.
Ugovor, koji je još jednom produžio na godinu, ističe mu u junu.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.




Povezane vesti
Najnovije
Sport



Opširnije
Izvor: Danas.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.