Prvi pacijenti u kovid bolnici u Batajnici sutra posle 17 sati

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2020, 23:09

Prvi pacijenti u kovid bolnici u Batajnici sutra posle 17 sati

Prvi pacijenti ući će u novu kovid bolnicu u Batajnici sutra posle 17 časova, rekla je direktorka te bolnice Tatjana Adžić Vukičević.

Dr Adžić Vukičević je rekla da će u bolnici raditi iskusni specijalisti iz Kliničkog centra Srbije, najbolje medicinske sestre, tehničari, fizioterapeuti, laboranti, kao i mlade kolege koje su primljene na konkursu, kao i da će ustanova imati sve potrebne aparate i najsavremenija sredstva.

"Ovo je najveći izazov u mom životu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 15 godina sam bila načelnik odeljenja od 23, 25 bolesnika, a sad iza sebe imam svemirski brod. Impresionirana sam ovim zdanjem i svim kapacitetima koje bolnica nudi", rekla je doktorka za RTS.

Ona je navela da će u bolnici biti devet velikih odeljenja sa po 30, 40 kreveta.

Doktorka Adžić Vukičević inače je zaposlena na Klinici za pulmologiju, gde, kako kaže, leči najteže plućne bolesnike.

"Ovakve kliničke slike i stanja nisam imala u svojoj karijeri, ali izborićemo se. Sutra je veliki dan, verujem da ćemo se zajedničkim snagama izboriti. Nazad nema, samo napred, svi zajedno", rekla je ona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kovid bolnica u Batajnici primila prve pacijente

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2020, 07:14

Kovid bolnica u Batajnici, koja je danas otvorena, primila je prve pacijente, prenosi RTS...Direktorka te zdravstvene ustanove dr Tatjana Adžić Vukićević apelovala je na građane da ne dolaze samostalno u bolnicu, već da se jave u prijemno-trijažne centre i kovid ambulante gde će lekari proceniti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.