Prvi međunarodni festival prirode

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi međunarodni festival prirode

PANČEVO - Prvi Međunarodni Festival prirode biće održan od 11-16. decembra.

Gradovi domaćini, Beograd i Pančevo, ugostiće najznačajnije autore i zemlje i iz inostranstva.

Na ovom Festivalu, svoju priliku imaće i svi samostalni autori, entuzijasti, amateri ali i profesionalci koji iskazuju svoju kreativnost ili beleže kamerom avanture i ekspedicije u kojima učestvuju.

Dve finalne večeri biće održane u Beogradu u Domu Sindikata, a projekcije selektovanih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << filmova će pratititi multimedijalna postavka fotografija, eksponata i drugih zanimljivosti iz prirode. Tu će se dodeliti Grand Pri nagrada za najbolji film i laureat "Igl aj" za najbolju fotografiju.

Nakon toga Festival se seli u Centar za kulturu u Pančevu, sa željom da se filmovi približe publici i u drugim gradovima. Ovde će se dodeliti specijalna nagrada publike, kao i nagrade za najbolju montažu i kameru.

Niz predavanja

U okviru Festivala, Selektori filmova i fotografija će održati predavanja na kojem će obrazložiti svoj izbor.

Takođe, selektori će svako za svoju oblast umetničkog rada, održati predavanja o snimanju, fotografisanju i drugim elementima korisnim za budući rad.

Želja je da svi zainteresovani za snimanja i fotografisanja u prirodi, dobiju odgovore, saznaju nešto novo ali i da pronađu nove ideje za svoje buduće avanture.

Podstrek za očuvanje prirode

Cilj Festivala je promovisanje zdravog načina života, kao i podstrek za angažovanje na zaštiti naše prirode.

U tom kontekstu, pozivaju se građani da uzmu učešće u Festivalu prirode sa predlozima o samom Festivalu, ali i o prirodnim resursima zemlje koji treba da se otkriju široj javnosti bilo po svojoj lepoti i jedinstvenosti ili po stepenu po kojem je ta priroda ugrožena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.