Prvi REZULTATI IZBORA u Austriji!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Sep.2019, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi REZULTATI IZBORA u Austriji!

Slobodarci su izgubili skoro 10 odsto glasova

Narodna partija Austrije (OVP) bivšeg premijera Sebastijana Kurca ubedljivi je pobednik današnjih prevremenih parlamentarnih izbora u Austriji, a doskorašnji koalicioni partner Slobodarska stranka (FPO) žestoko je uzdrmana zbog korupcionaške afere, i pretrpela je teški poraz.

OVP je, prema prvim zvanicnim preliminarnim rezultatima na osnovu 46,4 odsto prebrojanih glasova, osvojila 37,2 odsto glasova, što je za 5,7 odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << više nego 2017.

Na drugom mestu je Socijaldemokratska partija (SPO) sa 22 odsto, koja je, međutim, izgubila više od četiri odsto glasova.

Kurz’s OVP party projected to win big in Austrian parliamentary election – exit polls

MORE: https://t.co/wfHFTwRElK#AustriaElections pic.twitter.com/IqWG9DGNMb

— RT (@RT_com) September 29, 2019

Slobodarci (FPO) su izgubili skoro 10 odsto glasova i pali na treće mesto sa 16 odsto glasova, a preti im gubitak i te pozicije, pošto bi Zeleni, koji su osvojili 14,3 odsto glasova, nakon prebrojavanja više od milion glasova poslatih putem pošte, mogli da ih preteknu.

U parlamentu će još biti partija Neos koja je osvojila 7,4 odsto glasova, a ispada lista "Sada" (Jezt) Petera Pilca, jer nije prešla cenzus od četiri posto.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.