Prvi Lastin autobus na gas saobraća od sutra

Izvor: Blic, 21.Dec.2011, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi "Lastin" autobus na gas saobraća od sutra

Prvi autobus "Laste" sa pogonom na prirodni gas krenuće sutra u 10.30 na liniji Beograd-Draževac, saopštilo je to transportno preduzeće.

Reč je o prvom autobusu u Srbiji kod kojeg je pogonsko gorivo prevedeno sa dizela na prirodni gas, a motor "evro 2" transformisan u klasu motora "evro 5", čime će značajno biti smanjena emisija štetnih gasova - navodi se u saopštenju i dodaje da su to uradili "Lastini" mehaničari.

Autobus sa pogonom na prirodni komprimovani >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << gas će saobraćati na prigradskim linijama, od "Lastinog" terminusa Banovo brdo ka Vraniću, Taraišu, Draževcu, kao i na ekspres liniji Autobuska stanica Lasta-Avala-Banovo brdo-Barajevo.

Pored tog vozila marke "FAP" sa "mercedesovim" motorom, "Lasta" će do aprila 2012. godine ugraditi uređaje za gas u još 14 autobusa, a jedno od tih vozila je u završnoj fazi i u saobraćaj će biti uključeno oko Božića.

- Cilj uvođenja autobusa na prirodni gas je smanjenje emisije štetnih izduvnih gasova, odnosno zaštita životne sredine. Takvi autobusi prevoze putnike u gradskom saobraćaju Pariza, Berlina i drugih evropskih metropola - navodi se u saopštenju.

Povezane vesti: Od 1. novembra skuplje karte za GSP Napadnut kontrolor GSP u autobusu 308 Putnici se potukli u autobusu GSP zbog otvorenog prozora Probna linija od Slavije do aerodroma od 15. juna Prvi dabldekeri na beogradskim linijama

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kreće prvi "Lastin" prigradski bus na gas

Izvor: Mondo, 22.Dec.2011, 01:36

Autobus "Laste" sa pogonom na prirodni gas krenuće danas u 10:30 na liniji Beograd - Draževac, saopštilo je to transportno preduzeće.

Nastavak na Mondo...

AUTOBUS NA PRIRODNI GAS VOZI PREMA DRAŽEVCU

Izvor: Kurir, 22.Dec.2011

Lastin autobus na prirodni komprimovani gas saobraćaće od na liniji Beograd - Draževac..BEOGRAD - Prvi autobus "Laste" s pogonom na prirodni komprimovani gas saobraćaće od danas na liniji Beograd - Draževac, saopštilo je to saobraćajno preduzeće...Reč je o prvom autobusu u Srbiji kod kojeg...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.