Prvenstvo u ritmičkoj gimnastici

Izvor: RTS, 13.Nov.2012, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvenstvo u ritmičkoj gimnastici

U Nišu je za vikend održano Međunarodno prvenstvo u ritmičkoj gimnastici. Učestvovalo je 14 klubova iz četiri zemlje, a najviše uspeha imale su devojčice iz Srbije i Bugarske.

Na međunarodnom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici u Nišu učestvovalo je više od 350 devojčica iz Srbije, Bosne, Crne Gore i Bugarske. Dorotea Rančić ima četrnaest, a Mina Ignjatović dest godina i obe treniraju ritmički gimnastiku od 2007. godine.

"Bilo mi je zanimljivo kad >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sam videla kako druge devojčice treniraju. Treninzi su naporni i meni je najteže 'razvlačenje'", kaže Mina.

Dorotea Rančić kaže da je prvo videla vežbe sa trakom što joj se jako dopalo i dodaje da je ovo sport za devojčice.

Ritmička gimnastika je veoma važna za razvoj koštanog skeleta i muskulature kod devojčica. Ovaj sport je sve popularniji kod nas. To je, kako kažu organizatori, dobra baza za uspeh naših takmičarki i na međunarodnim takmičenjima.

"Ovo je stvarno najlepši sport. Deca razvijaju za ritam, za muziku i za držanje tela i gracioznost", kaže Dragana Aleksić, organizator.

Među sudijama koje su ocenjivale nastupe devojčica bila je i naša najbolja ritmičarka svih vremena Milena Reljin Tatić.

"Ono što nas raduje u Gimnastičkom savezu Srbije jeste veliki broj klubova. Ono što je još važnije da postoje klubovi kao ovaj iz Niša, koji organizuju velika takmičenja i zato im dajemo još veću podršku", kaže Milena Reljin Tatić.

Međunarodno prvenstu u ritmičkoj gimnastici u Nišu održava se 3. put, a organizator je klub "Gimnastiks".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Prvenstvo u ritmičkoj gimnastici u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 13.Nov.2012

U Nišu je održano međunarodno prvenstvo u ritmičkoj gimnastici na kom je učestvovalo preko 350 devojčica iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Bugarske.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.