Izvor: Blic, 18.Apr.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prve klime u KC Banjaluka

BANJALUKA - "Cepter internešnel" je prvo preduzeće koje se konkretno pridružilo našoj akciji "Klima za svako porodilište u RS" i donirala četiri klima uređaja Kliničkom centru u Banjaluci. Zaposleni u KC nisu krili oduševljenje jer će zahvaljujući poklonu ove kompanije odeljenja ginekologije i pedijatrije dobiti po dve nove klime.

- Zahvaljujemo se kompaniji "Cepter" koja je uvidela značaj klima za porodilišta u RS. One će omogućiti ugodniji boravak dece i porodilja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << posebno u vrelim letnjim danima - rekla nam je glavna sestra pedijatrijskog odeljenja KC Banjaluka Marica Mekterović.

Ona kaže da nije ni sumnjala da će se dobri ljudi odazvati našoj akciji "Klima za svako porodilište u RS", jer je ova akcija izuzetno važna i za svaku pohvalu.

Investicioni menadžer društva za upravljanje u kompaniji "Cepter internešenel" Aleksandar Vuksan pozdravio je akciju "EuroBlica" i dodao da su ovakve ili slične akcije uvek dobrodošle.

- Odlučili smo se za Klinički centar u Banjaluci jer je jedan od najvećih u Republici Srpskoj. Donacijom ovih klima-uređaja želimo da bar malo ulepšamo prve dane najmlađih, ali i da porodiljama i osoblju obezbedimo što bolje uslove za oporavak i rad - rekao je Aleksandar Vuksan za "EuroBlic".

Stiže nova pomoć

"EuroBlicovoj" akciji "Klima za svako porodilište u RS" juče se priključila i firma "Dunabe foods" koja je odlučila da donira dva klima uređaja. O tome kako će biti usmerena ova donacija biće odlučeno naknadno. Do sada smo prikupili preko 40 klima, a potrebno je još oko 25 da bi u potpunosti rešili problem klimatizovanja svih porodilišta u Republici Srpskoj. Zbog toga "EuroBlic" još jednom poziva sve ljude dobre volje, institucije i firme da pomognu u skladu sa svojim mogućnostima.

Akcija „Euroblica": Klima za svako porodilište u RS

„EuroBlic" je pokrenuo akciju „Klima za svako porodilište u RS" s namerom i ciljem da, uz pomoć i podršku uspešnih kompanija, preduzetnika, prijatelja i partnera naše kuće, pre leta opremimo klima-uređajima sva porodilišta u Srpskoj. Akciju podržava Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS koje je krajem prošle godine pokrenulo kampanju „Ulepšajmo naša porodilišta".

Potencijalnim donatorima za sve informacije o akciji na raspolaganju je telefon 051/348- 680 u redakciji „EuroBlica" u Banjaluci.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.