Prve donacije za porodicu Jevtić

Izvor: B92, 31.Dec.2014, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prve donacije za porodicu Jevtić

Od prve vesti o porodici Jevtić koja živi u teškim uslovima na KiM javilo se desetak građana sa željom da pomognu novčanim donacijama.

Direktor Fonda B92 Veran Matić naveo je da se javilo i Humanitarno društvo “Božur” iz Čikaga, koje je obećalo znatniju donaciju.

“Početak akcije obećava, ali je potrebno još sredstava. Ako se ispune sva obećanja, u iznosu od najmanje 10.000 evra, porodica Jevtić bi najkasnije na proleće trebalo da dobije novi dom”, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naveo je Matić.

Jevtići su jedna od porodica čija je kuća oštećena 2002. godine, a iako je Vlada Srbije finansirala rekonstrukciju kuća u Kosovskom Pomoravlju, do njih pomoć nikada nije stigla.

Insajder je u serijaliu "Patriotska pljačka" otkrio da je za rekonstrukciju kuća oštećenih zemljotresom Vlada Srbije izdvojila 16 miliona evra. Jevtići su jedan od primera toga da novac namenjen ugroženim srpskim porodicama na Kosovu do njih nikada nije stigao.

Samo obećanja su ostala i od predstavnika prištinskih vlasti.

Zahvaljujući ljudima dobre volje, Jevtići su započeli izgradnju nove kuće, ali su stigli samo do temelja.

Za novi dom je potrebno 25.000 evra.

Ljudi dobre volje koji žele da pomognu ovoj porodici mogu se obratiti Fondu B92, koji je pokrenuo akciju prikupljanja pomoći za izgradnju kuće porodici Jevtić.

Svi koji žele da pomognu mogu da se jave na fond@b92.net ili na 060 4050476

Broj računa za pomoć je 340-36233-65 (Erste banka), uz obaveznu naznaku da je svrha uplate "Pomoć porodici Jevtić".

Za plaćanje iz inostranstva devizni račun je:

Correspondent bank for (navesti oznaku valute) incoming payments:

Swift Code: GIBAATWG

Erste Group Bank AG Wien, Austria

Account of the beneficiary with:

Swift code: GIBARS22

Erste Bank A.D. Novi Sad

Beneficiary:

IBAN RS35340000000003623365

Name: Fond B92

Address: 11000 Beograd, Jevrejska 16, Serbia

International Payments Department

Erste bank a.dd., Novi Sad


Kompanije koje žele da pomognu mogu se javiti na mejl, radi dobijanja ugovora o novčanoj donaciji za izgradnju kuće porodici Jevtić.

Priču o porodici Jevtić pročitajte u posebnoj vesti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.