Prvaci u klupama: Radne navike se stiču

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Sep.2018, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvaci u klupama: Radne navike se stiču

Početak školske godine nije lak za mališane, jer đacima treba vremena da se vrate u formu i ponovo "zagreju stolice".

Ukoliko imate prvaka, onda bi tek trebalo da ga uvedete u obaveze i pomognete mu da izgradi radne navike. Stručnjaci savetuju da mu olakšate novi život tako što ćete ga podržati i pravilno usmeriti.

Za početak, trebalo bi da se navikne da svakog dana uči u isto vreme, posle ručka i kratkog predaha.

S obzirom na to da je prvaku teško >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da dugo sačuva pažnju na jednoj aktivnosti, obavezno mu uvedite nekoliko minuta pauze posle 20 minuta učenja.

To što deca rade domaće zadatke u boravku, ne znači da treba da izgubite uvid iz onoga što uče. Obavezno pitajte svog đaka šta je tog dana radio u školi, da li mu je bilo zanimljivo, šta bi želeo da zajedno ponovite.

Pohvalite ga za svaki trud i nagradite nekom lepom sitnicom.

Vikendom ga pustite da se odmori, ali mu u nedelju popodne predložite da zajedno ponovite gradivo i tako ponedeljak dočeka spremno.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.