Izvor: Nezavisne Novine, 28.Feb.2018, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva žrtva ledenog talasa u Srbiji

NIŠ - Mještanin V. M. (75) iz Malošišta, koji je nestao 26. februara, pronađen je mrtav na poljskom putu u ataru ovog mjesta u opštini Doljevac, saznaje "Blic".

Prema prvim nalazima on je preminuo usljed smrzavanja, prenio je RTS.

"Blic" navodi da je nestanak V.M, koji je bolovao od senilne demencije, prijavljen u ponedjeljak oko 19.50 časova nakon čega je raspisana potraga za njim, međutim, njegovo beživotno tijelo pronađeno je juče ujutro na lokalnom poljskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << putu na mjestu zvanom "Zbirište" u ataru Malošišta.

Ustanovljeno je da je preminuo usljed smrzavanja.

Podsjetimo, ledeni talas zahvatio je Srbiju u noći između nedjelje i ponedjeljka, donoseći veoma niske temperature. Sneg je u većini mjesta padao više od 30 sati što je prouzrokovalo brojne probleme, pogotovo u saobraćaju. U Zaječaru i Boru proglašena je vanredna situacija, a problemi su i u Nišu.

Šef niškog Štaba zimske službe Svetislav Manić rekao je agenciji Beta da su na pojedinim lokalnim putevima u niškom kraju smetova visine 60 do 70 centimetara, a visina snijega na okolnim brdima je više od 40 centimetara.

Prema prognozama meteorologa, od sutra, pa sve do nedjelje na snazi će biti crveni meteoalrm skoro u cijeloj Srbiji, a jutarnje temperature spustiće se i do minus 20.

(B92)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Muškarac iz Malošišta preminuo na putu od hladnoće

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Feb.2018

Meštanin Malošišta kraj Doljevca V. M. (75), čiji je nestanak rodbina prijavila pre dva dana, pronađen je mrtav na poljskom putu nedaleko od svog sela...Prema nezvaničnim informacijama, V. M. je bolovao od senilne demencije, a preminuo je usled smrzavanja...Pronašli su ga rođaci, koji su kazali...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.