Prva srpsko-albanska kompanije na tržištu

Izvor: Press, 14.Okt.2016, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva srpsko-albanska kompanije na tržištu

Zajednička firma u kojoj će srpski partner dati tehnologiju baviće se reciklažom industrijskog otpada
Preduzeće za ekologiju i zaštitu okoline Ezo grupa iz Beograda potpisalo je u Nišu sa jednim albanskim partnerom Memorandum o osnivanju zajedničke srpsko-albanske firme koja će se baviti upravljanjem opasnim industrijskim otpadom i reciklažom naftnog taloga u Albaniji, najavio je predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Ezo grupe Dragan Stanković.

On je Tanjugu tokom Biznis foruma Srbija-Albanija kazao da će to biti prva zajedničko srpsko-albanska firma koja će se baviti tim poslom koji je veoma bitan za zaštitu životne sredine.

Stanković je kazao da će Ezo grupa iz Srbije u Albaniju preneti tehnologiju i opremu, dok će privatnik Alaksandar Biberaj, sa kojim je potpisan memorandum o zajedničko preduzeće u kome će imati 30 odsto udela uneti kapital i veze koje ima u Albaniji.

“Očekijem da će ovaj naš korak ohrabriti i druge kompanije iz Srbije,da razbiju poredrasude i hrabro krenu u posao i da umesto straha da će bankrotirati izaberu nadu i uzmu učesće u poslovanju sa nama bliskom zemljom, jer je to veliki potencijal, a pogootovo u oblasti otpada”, naglasio je Stanković.

U Nišu je održan poslovni forum Srbija-Albanija, na kojem je učestvovalo više od 300 predstavnika kompanija i privrednika iz obe zemlje, a skup su otvorili premijeri Srbije i Albanije, Aleksandar Vučić i Edi Rama.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.