Prva sednica Kongresa u novom sazivu posle izbora

Izvor: Beta, 03.Jan.2019, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva sednica Kongresa u novom sazivu posle izbora

Američki Kongres danas je počeo prvu sednicu u novom sazivu posle parlamentarnih izbora, sa rekordnim brojem žena i predstavnika manjina.Američki potpredsednik, republikanac Majk Pens otvorio je sednicu Senata, dok je u Predstavničkom domu to bila demokrata Nensi Pelozi. Ona bi tokom sednice trebalo da bude ponovo izabrana za predsedavajuću Donjeg doma Kongresa gde većinu čine demokrate.Nensi Pelozi (78) bila je predsedavajuća Predstavničkog doma od 2007. do 2010. i tada je bila prva žena u američkoj istoriji na toj funkciji.Kongres počinje rad u svetlu nesuglasica s Belom kućom o budžetu i finansiranju zida na granici s Meksikom zbog čega je od 22. decembra delimična blokada rada saveznih organa.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nensi Pelozi izabrana za predsedavajuću donjeg doma Kongresa SAD

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Jan.2019

Demokrata Nensi Pelozi večeras je izabrana za predsedavajuću donjeg doma američkog Kongresa, što je ocenjeno kao istorijski povratak političarke koja je već obavljala tu funkciju...Nensi Pelozi (78) iz San Franciska je tim izborom postala glavni protivnik republikancu i predsedniku SAD Donaldu...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.