Prva pobeda Majera, Svindal ponovo lider Svetskog kupa

Izvor: Vesti-online.com, 12.Mar.2014, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva pobeda Majera, Svindal ponovo lider Svetskog kupa

Austrijski skijaš Matijas Majer pobedio je danas u trci spusta Svetskog kupa u švajcarskom Lencerhajdeu, dok je Norvežanin Aksel Lund Svindal zauzeo peto mesto, čime je preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu.

Aksel Lund Svindal

Olimpijski šampion u spustu je do prve pobede u Svetskom kupu došao za minut, 29 sekundi i 99 stotinki. Drugo mesto podelili su Italijan Kristof Inerhofer i Amerikanac Ted Ligeti sa 11 stotinki zaostatka, dok se na četvrtom mestu našao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << još jedan Italijan Piter Fil, koji je bio 13 stotinki iza pobednika.

 

Svindal je poslednji spust u sezoni završio na petom mestu sa 20 stotinki zaostatka, te je tako osvojio 45 bodova, što mu je bilo dovoljno da u generalnom plasmanu pretekne na prvom mestu Austrijanca Marsela Hiršera. Norvežanin posle prve trke ove nedelje u Lencerhajdu, gde se održava poslednji vikend u Svetskom kupu, u generalnom plasmanu ima 1.091 bod, 41 od Hiršera, koji se ne takmiči u spustu.

 

Svindal je i pre poslednjeg spusta sezone osvojio Mali kristalni glopust u spustu.

Takmičenje Svetskog kupa za skijaše nastaviće se sutra, kada će od 09.30 održati poslednji superveleslalom sezone.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Prva pobeda Majera, Svindal ponovo lider Svetskog kupa

Izvor: Dzungla.org, 12.Mar.2014

Austrijski skijaš Matijas Majer pobedio je danas u trci spusta Svetskog kupa u švajcarskom Lencerhajdeu, dok je Norvežanin Aksel Lund Svindal zauzeo peto mesto, čime je preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu. . OpširnijeVesti Online

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.