Prva plata za 1.750 mladih iz Novog Pazara i Tutina

Izvor: SandzakPress.net, 09.Feb.2024, 15:18

Prva plata za 1.750 mladih iz Novog Pazara i Tutina

Oko 1.750 mladih do 30 godina iz Novog Pazara i Tutina biće ove godine uključeno u program “Moja prva plata” kod približno 1.200 poslodavaca, rečeno je danas u filijali Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ). Direktor te filijale Fahrudin Đekić kazao je na konferenciji za novinare da najveći broj korisnika ovog programa ima srednju stručnu spremu. “Skoro da nema poslodavaca u Novom Pazaru i u Tutinu do kojeg nismo došli posredstvom naših klasičnih i programa ‘Moja prva plata’”, >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << istakao je Đekić. On je dodao da je prošla godina bila izuzetno uspešna, te da su 204 osobe uz pomoć sredstava te filijale pokrenule sopstveni biznis. Od ukupnog broja učesnika programa “Moja prva plata”, približno 1.400 osoba će biti iz Novog Pazara, a oko 350 iz Tutina. NSZ pokriva troškove radnog angažovanja tih osoba tokom devet meseci sa 28.000 dinara za one sa srednjom školom, odnosno sa 34.000 dinara za nezaposlene sa visokom stručnom spremom. Mladi će se najviše osposobljavati kod privatnika i to u oblasti ekonomije, trgovine, administracije, proizvodnje lake konfekcije, a oni u javnom sektoru će uglavnom raditi u okviru zdravstvene zaštite. U toku ove godine Nacionalna služba će takođe pokrenuti i 13 javnih programa za podsticanje zapošljavanja. (Free media) The post Prva plata za 1.750 mladih iz Novog Pazara i Tutina appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Prva plata za 1.750 nezaposlenih u Novom Pazaru i Tutinu

Izvor: Danas, 09.Feb.2024

Programom „Moja prva plata“ ove godine biće obuhvaćeno 1.750 mladih do 30 godina starosti koji se nalaze na evidenciji nezaposlenih u Novom Pauaru i Tutinu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.