Prva maloprodaja u Srbiji

Izvor: Danas, 13.Okt.2015, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva maloprodaja u Srbiji

Na NIS petrol benzinskoj stanici "Novi Sad 10" na Sentandrejskom putu juče je počela maloprodaja komprimovanog prirodnog gasa (KPG) u NIS-ovoj mreži benzinskih stanica.

Komprimovani prirodni gas koristi se kao alternativno gorivo za sve vrste vozila, ali i kao važan energent u industriji. Smatra se gorivom budućnosti, kako zbog svojih ekoloških osobina i odličnih performansi koje pruža vozilima, tako i zbog ekonomske isplativosti. Otvaranju punionice prisustvovali su gradonačelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Novog Sada Miloš Vučević i generalni direktor Naftne industrije Srbije Kiril Kravčenko. Tom prilikom održana je prezentacija vozila na pogonsko gorivo CNG, kako za putnička, kao i za teretna vozila.

- Drago mi je da je Naftna industrija Srbije prvu maloprodajnu stanicu za točenje CNG-a otvorila u Novom Sadu. Grad ima dobar partnerski odnos sa NIS-om, najvećom kompanijom koja posluje u Srbiji i koja je društveno-odgovorna kompanija sa kojom godinama realizujemo veliki broj zajedničkih projekata. NIS izdvaja velika sredstva za sve lokalne samouprave u kojima posluje, a za grad u kojem je njeno sedište, ulagano je kako u nevladin sektor, tako i u organizacije iz oblasti sporta, socijalne zaštite i kulture. NIS od danas omogućava Novosađanima, i naravno ljudima koji dolaze u Novi Sad, da toče jedan novi energent koji je efikasniji, ekononomičniji i koji daje poseban značaj u oblasti zaštite životne sredine. Drago mi je da smo partneri Naftne industrije Srbije i što u saradnji i sa drugim renomiranim kompanijama, partnerima u ovom procesu kao što su "Fijat Krajsler Automobili Srbija" i "Iveko", vlada dobra sinergija koja je posebno značajna i dobra za celokupnu privredu Srbije - kazao je Vučević.

Kompanija NIS je do sada prodavala komprimovani prirodni gas kroz sistem veleprodaje, a punionica na NIS petrol stanici u Novom Sadu je prva maloprodajna jedinica ovog energenta. Generalni direktor Naftne industrije Srbije Kiril Kravčenko rekao je da kompanija NIS namerava da širi svoju delatnost u tom pravcu. Otvaranjem ove punionice NIS je već postao lider u inovacijama na tržištu Srbije uvrstivši u svoju ponudu i komprimovani prirodni gas, a u planu je da do 2020. godine ima maloprodaju CNG-a na 20 benzinskih stanica širom Srbije.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.