Prva konferencija medicinske dijaspore: Zajedno u budućnost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2010, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva konferencija medicinske dijaspore: Zajedno u budućnost

BEOGRAD -

Znanje, stručnost i profesionalnost više od deset hiljada naših lekara u rasejanju priznati su u celom svetu. Kao zemlja s punim pravom možemo da budemo ponosni na tu činjenicu, rečeno je danas na prvoj Konferenciji srpske medicinske dijaspore u Beogradu koja nosi simboličan naziv "Zajedno u budućnost".

"Ovom konferencijom za koju sam uveren da će postati tradicionalna, Srbija želi da veliki medicinski potencijal srpske dijaspore približi, da dobru volju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i patriotizam naših lekara u celom svetu upotrebi za razvoj medicine, ali i za što brže uključenje naše zemlje u svetske tokove, rekao je ministar za dijasporu Srđan Srećković

"Dozvolite mi da ponovim da je ovo istorijski događaj. Srećan sam i ponosan što je i moja supruga princeza Katarina koja je sprečena da danas bude ovde, pokrovitelj tog izuzetnog događaja, izjavio je princ prestolonaslednik Aleksandar II Karađorđević.

Prema rečima direktora Lekarske komore Srbije dr Tatjane Radosavljević, gotovo hiljadu naših lekara je na rukovodećim mestima u zdravstvenim ustanovama i na medicinskim fakultetima širom sveta i onu na neki način predstavljaju srpsku medicinsku diplomatiju. Deo te diplomatije je i lekarska komora kao član evropskih, pa i svetskih medicinskih udruženja.

Prvu konferenciju srpske medicinske dijaspore organizovali su Lekarska komora Srbije i Ministarstvo za dijasporu uz pokroviteljstvo prestolonaslednika Aleksandra II Karađorđevića i princeze Katarine. Skupu je, pored lekara iz naših zdravstvenih ustanova, prisustvovalo gotovo stotinu lekara iz dijaspore.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.