Prva knjiga Aleksandra Stankova “Elastične priče”

Izvor: Megafon.co, 20.Okt.2021, 17:34

Prva knjiga Aleksandra Stankova “Elastične priče”

Novinar iz Niša Aleksandar Stankov objavio je prvu zbirku “Elastične priče”. Kroz zgode i nezgode svojih junaka, piše o trenucima u životu svakog od nas, koji kao najjače sile deluju na dušu i njenu elastičnost.
“Tu je čovek i najelastičniji. Kada misli, kada odlučuje. Kada barata onim nečim unutrašnjim i neobjašnjivim što se definiše kao duša. Kada voli i mrzi. Kada uzima i ostavlja. Kada mu se daje i kada on daje. Kada nema. Kada ima previše. Kada sedi u >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << mraku. Sam sa sobom… Svaki taj trenutak piše jednu priču. Elastičnu priču”, navodi Stankov u Uvodnoj reči.
Foto – MRCN Piše o slobodi, otuđenosti, sreći, šovinizmu, nacionalizmu. Takođe, o ljubavi i smrti, bliskosti ili susretu sa nepoznatim kao što je korona. Priče su nastajale poslednjih godina. Nisu ni slutile da će jednog dana biti zajedno u istoj zbirci, kaže autor.
“Da su elastične, shvatile su i one i ja u vreme kada smo zbog virusa korona svi mi sedeli u zatvoreni u kućama. Tada su one objedinjene, a dopisana je i poslednja, 14. priča Čestica”, dodaje Stankov.
Zbirka će uskoro moći da se kupi u bolje snabdevenim knjižarama. Do tada može da se poruči putem mejla: elasticne.price@gmail.com ili na Fejsbuk stranici. Objavljena je u izdanju beogradske “Agnoste”. Promocija je održana u Deli prostoru u Nišu.
Foto – MRCN O piscu Aleksandar Stankov rođen je 1986. godine u Nišu. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u tom gradu, na smeru Književnost i srpski jezik. Od 2008. godine, sa povremenim prekidima, bavi se novinarstvom. Za uređivački rad dobio je nagradu “Slađana Veljković” za 2018. godinu.
“Elastične priče” su njegova prva zbirka koja je nastajala poslednjih nekoliko godina. Priča “Mrak” štampana je 2015. godine u zborniku “Crte i reze” biblioteke iz Svilajnca. Autor je bloga “Zapisi sa južne strane”. Živi i radi u Nišu.
Foto – MRCN

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.