Pruga Zagreb-Slit uskoro prohodna

Izvor: RTS, 02.Avg.2009, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pruga Zagreb-Slit uskoro prohodna

Uklonjen vagon "Hrvatskih železnica" sa pruge Zagreb-Split. Sledi sanacija i detaljno čišćenje pruge. "Nadamo da će pruga već u ponedeljak uveče biti prohodna za saobraćaj", izjavio direktor regionalnog centra HŽ-a Slavko Šerić.

Jedan od ukupno dva vagona koja se nalaze na pruzi Zagreb-Split kod mesta Rudine nedaleko od Splita uklonjen je sa šina, prenosi HTV.

"Hrvatske železnice" saopštile su da će pruga na toj deonici biti ponovo puštena u saobraćaj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << čim se ukloni drugi vagon i uradi neophodna sanacija pruge početkom sledeće nedelje.

Specijalno protivpožarno sredstvo retardant kojim se prskaju drveni pragovi, jedan je od uzroka zbog kojeg je prošlog petka putnički voz kod Splita iskočio iz šina kada je stradalo šest putnika, a 55 povređeno.

"U ponedeljak dizalica bi trebalo da ukloni drugi vagon sa pruge. Nakon toga sledi potpuna sanacija i čišćenje šina, pa se nadamo da će pruga već u ponedeljak uveče biti prohodna za saobraćaj", rekao je direktor regionalnog centra "Hrvatskih železnica" Split Slavko Šerić.

Prema njegovim rečima, planirano je da tom deonicom najpre prođe teretni voz, a za njim i prvi putnički, takozvani "nagibni" voz naliniji Zagreb-Split.

"S obzirom na to da se vagoni voza nakon teške železničke nesreće, ne mogu popraviti, svi delovi vagona koji budu ispravni biće upotrebljeni za rezervne delove", kaže Šerić.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.