Provale češće u vreme godišnjih odmora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jul.2011, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Provale češće u vreme godišnjih odmora

NOVI SAD -

Od proleća do jeseni češće su provale u domove i lokale nego u zimskom periodu. Policijska uprava Novi Sad u ovoj godini podnela je 60 krivičnih prijava za tešku krađu, od čega je 40 bilo u stanovima.

Smatra se da je broj provala veći za vreme godišnjih odmora, međutim provalnici krenu u akciju još na proleće i uz jednu do dve provale nedeljno održavaju taj tempo sve do jeseni. Pravila nema, na meti su im stare i nove zgrade, a za to kratko vreme koliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se zadrže u stanovima, pokupe zlatni nakit i novac.

Prema statistikama, u letnjem periodu, jer su tad ljudi uglavnom ređe kod kuće, provale se dešavaju u prepodnevnim satima i najčešće na ulazna vrata.

U slučaju odlaska na duži put predostrožnosti nikad dosta, zato je važno dodatno obezbeđivanje vrata, prozora ili ugrađivanje rozetne na bravu, jer se time znatno smanjuje mogućnost provale u stan. Neki , ipak imaju najviše poverenja u članove porodice, koji su radi da za to vreme borave u njihovom stanu.

Drugi ipak najviše veruju u alarmne i video nadzorne sisteme.

Najsigurnije bi bilo da građani novac drže u sefu banke ili da ukoliko se odluče za slamaricu, upotrebe malo mašte za odabir nekog mesta koje neće brzo pasti na pamet profesionalcu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.