Protjerani sveštenik sklonio se u Trebinje

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Feb.2015, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protjerani sveštenik sklonio se u Trebinje

TREBINJE - Nakon što je crnogorski MUP donio rješenje da Velibor Džomić, paroh Srpske pravoslavne crkve, mora do nedjelje da napusti Crnu Goru jer predstavlja prijetnju za nacionalnu bezbjednost, on se zaputio u BiH, tačnije u Trebinje.

Džomić je medijima u Trebinju rekao da ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Raško Konjević o njemu širi "neistine". Podsjetio je da postupak za njegovo protjerivanje traje četiri godine i ocijenio da Konjević sada "pokušava da sve završi >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << brzopleto".

On je istakao da je 4. februara Upravnom sudu podnio tužbu i da je do sada tri puta Upravni sud presuđivao u njegovu korist i poništavao rješenja MUP-a Crne Gore kojim mu je odbijen zahtjev za odobrenje privremenog boravka kao nezakonit.

Prema pisanju crnogorskih medija, rješenje o njegovom protjerivanju doneseno je na osnovu mišljenja Agencije za nacionalnu bezbjednost Crne Gore. Džomić je, prema navodima, bio jedan od organizatora protesta prilikom nedavne posjete Hašima Tačija, potpredsjednika kosovske vlade, Crnoj Gori. On je, takođe, učestvovao u organizaciji nekih ranijih protesta protiv odluka i politike državnih organa Crne Gore.

Džomić se ranije žalio Upravnom sudu u Crnoj Gori zbog više najava crnogorske policije da će ga protjerati iz Crne Gore, gdje, kako se navodi, nelegalno boravi.

U ranijim reagovanjima nekih političkih stranaka isticano je da se Velibor Džomić miješa u državnu politiku Crne Gore, a on sam je često iznosio ocjene političkog karaktera.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.