Izvor: Blic, 23.Jun.2010, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protivgradna odbrana

Priča jedan poljoprivrednik iz Bukovice pre par dana kako mu je nezapamćen grad uništio prinos na sedam hektara zemlje i kako mu je propalo skoro 200 tona jabuka. „Pa ljudi, od toga živimo…“, plačnim glasom kaže seljak i taman počne da se pita „kako je moguće da niko u državi o tome ne vodi računa, znalo se za nevreme, gde su protivgradne rakete…“, kad prekide ga reporter… Ode dalje… Svima je ponešto uništeno, pa da i oni kažu ponešto.

Tako, muka tih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << seljaka postade jedna zbirna reporterska priča. Šta je za državu njegovih 200 tona. Prema poslednjim procenama, šteta od grada i olujnog vetra samo u valjevskom kraju je oko 335 miliona dinara. Da je bilo protivgradne odbrane, kažu stručnjaci, šteta bi bila 70 odsto manja. E, tu dođemo do pitanja ko je kriv. Naravno, kao i uvek - niko.

Zašto protivgradne stanice nisu bile opremljene, zašto se tek sada nabavljaju rakete, zašto uvek država „preduzima sve" tek kad se nevolja dogodi?

Dok Vlada smišlja strategiju ekonomskog razvoja za naredne godine, dok najavljuje brojne poteze za izlazak iz krize, možda bi mogla da se pozabavi i sumornom realnošću. Ako ništa drugo, da onaj seljak preživi pa da i dogodine sadi jabuke, žito, povrće"Od toga i mi živimo, a ne od obećanja i sjajnih makroekonomskih projekata (u najavi).

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.