Protiv policajaca podneto 111 prijava

Izvor: Blic, 16.Nov.2012, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protiv policajaca podneto 111 prijava

U prvih deset meseci protiv 111 policijskih službenika podnete su krivične prijave, rečeno je danas agenciji Beta u Sektoru unutrašnje kontrole MUP-a Srbije.

Zbog zloupotrebe službenog položaja podneto je 67 krivičnih prijava, za primanje mita 12, a zbog falisfikovanja isprava osam krivičnih prijava.

Broj krivičnih prijava u poslednjih nekoliko godina je ujednačen što potvrđuje činjenica da je 2011. podneto 124 krivičnih prijava.

Poslednji primer >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prekoračenja policijskih ovlašcenja dogodio se se na mirnom protestu prilikom iseljavanja porodice vatrogasca Zorana Matića u sredu u Beogradu.

Policajac koji je priveo ženu pred njenom maloletnom ćerkom juče je suspendovan i protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak.

- Jedan od prioriteta u radu Sektora je proveravanje predstavki građana u kojima su se oni, ali i predstavnici pravnih lica žalili na postupanje policijskih službenika - rečeno je u Sektoru unutrašnje kontrole.

U prvih deset meseci primljeno vise od 1.200 predstavki, a prihvaćeno je 298 predstavki građana u kojima su ukazivali na zloupotrebe i prekoračenje policijskih ovlašćenja.

Na pitanje kako napreduje istraga povodom prišluškivanja najviših državnih funkcionera, agenciji Beta rečeno je kratko da Sektor i dalje vrši kontrolu i da će u najkraćem roku izveštaj dostaviti Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Podneto 111 krivičnih prijava protiv policajaca

Izvor: Press, 16.Nov.2012

U prvih deset meseci ove godine protiv 111 policijskih službenika podnete su krivične prijave, rečeno je danas agenciji Beta u Sektoru unutrašnje kontrole MUP-a Srbije..Zbog zloupotrebe službenog položaja podneto je 67 krivičnih prijava, za primanje mita 12, a zbog falisfikovanja isprava osam...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.