Protiv narko dilera još žešće, kaže Stefanović

Izvor: Mondo, 02.Feb.2015, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protiv narko dilera još žešće, kaže Stefanović

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović očekuje od policije još veće zaplene droge širom Srbije i ističe da će borba protiv narko dilera biti još žešća.

Foto: Beta/Nenad Petrović

On je, na tribini u Lazarevcu, naglasio i da će policija zajedno sa Tužilaštvom tražiti najstrože kazne, posebno protiv onih koji prodaju drogu deci.

Stefanović je istakao i da očekuje veće zaplene, počevši od sitnih dilera na ulicama, pa do onih velikih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koji ih snabdevaju, naglasivši da to očekuje i od lazarevačke policije.

On je podsetio da je u borbu protiv narko trafikinga u Lazarevcu policija imala nekoliko akcija, a da je u poslednjoj među uhapšenima bio i jedan policajac.

Stefanović je naglasio da se to ne sme dozvoliti i da su većina radnika MUP-a cašni i pošteni ljudi.

"Ni značka ni partijska knjižica, ni prijateljstva ni poznanstva neće zaštititi nikoga", rekao je ministar najavivši još veću borbu protiv svih vidova kriminala.

Prema njegovim rečima, nedopustivo je da policajac sedi u kafiću s dilerima i dogovara se o preprodaji droge, isto kao što je nedopustivo da policajac sedi s kriminalcem, bilo da on ima kravatu ili nema, i dogovara se o krivicnim delima.

Stefanović je naglasio i da je borba protiv kriminala, uz bezbednost građana, značajna i za dolazak stranih investitora i za sveukupni razvoj Srbije.

On je najavio i da će se u narednom periodu još intenzivnije raditi na projektu policije u lokalnoj zajednici, odnosno na uvođenju policajaca u svaku ulicu ili kvart, koga dobro poznaju svi građani, a on odlično zna sve probleme.

Stefanović je naveo da je u cilju još boljeg rada policije, kontaktirao i Udruženje policajaca u penziji, uz napomenu da misli da njihovo iskustvo u prethodnom periodu nije u najboljoj meri iskorišćeno.

Na tribini u prepunoj sali lazarevačkog Centra za kulturu, učestvovali su i brojni predstavnici gradske vlasti, a gradski menadžer Goran Vesić je potvrdio da će u ovoj godini biti postavljen kamen temeljac za izgradnju porodilišta.

Vesić je rekao i da će u ovoj godini u Lazarecvu biti urađeno devet ulica, u ukupnoj vrednosti od 42 miliona dinara.

On je naveo i da je nova gradska vlast, kroz uštede i razionalizacije u poslovanju javnih preduzeća i domaćinsko ponašanje, uspela da obezbedi sredstva za rešavanje problema svih građana.

Građani Lazarevca postavili su niz pitanja u vezi sa komunalnom infrastrukturom i problemima sa kojima se susreću u toj gradskoj opštini.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.