Protiv Netanjahua podignuta optužnica za mito, prevaru i zloupotrebu poverenja (VIDEO)

Izvor: Beta, 21.Nov.2019, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protiv Netanjahua podignuta optužnica za mito, prevaru i zloupotrebu poverenja (VIDEO)

Izraelski vrhovni tužilac Avihaj Mandelblit večeras  je zvanično optužio premijera Izraela Benjamina Netanjahua za mito, prevaru i zloupotrebu poverenja u tri korupcionaška slučaja.To je prvi put u istoriji jevrejske države da je aktuelni premijer optužen za mito, navode izraelski mediji. Još početkom oktobra održano je četvorodnevno saslušanje sa Netanjahuovim advokatima  nakon čega su usledile sedmice intenzivnih diskusija u kancelarijama vrhovnog tužioca. Netanjahu je sve vreme poricao da je bilo šta loše učinio i da je žrtva “lova na veštice” koji su organizovali mediji i policija. Takozvani slučaj 4000 smatra se najozbiljnijim i tiče se navodnog  dogovora o mitu izmedju Netanjahua i biznismena Šaula Eloviča koji kontroliše telekomunikacioni gigant Bezek i novinski sajt te kompanije. Netanjahu je, prema optužnici, kao ministar komunikacija uticao na donošenje propisa od kojih je taj biznismen imao koristi u visini od 500 miliona dolara.U zamenu za to Netanjahu i njegova supruga Sara su tražili da se o njima povoljno izveštava na novinskom sajtu Vala te kompanije. Druga dva slučaja 1000 i 2000 tiču se skupih poklona, cigara i boca šampanjca, koje je Netanjahu dobijao od bogatih biznismena i dogovora sa  izdavačem tiražnog lista da takodje povoljno izveštava o Netanjahuu u zamenu za smanjenje uticaja konkurentskog dnevnika. ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Netanjahu odbacio optužnicu, tvrdi da je u toku državni udar

Izvor: Danas, 22.Nov.2019, 00:35

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu odbacio je večeras podignutu optužnicu za mito, prevaru i zloupotrebu poverenja u tri korupcionaška slučaja i ocenio da je u toku "državni udar" protiv njega.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.