Protestni marš azilanata u Beču

Izvor: Blic, 25.Nov.2012, 00:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protestni marš azilanata u Beču

Grupa azilanata iz Centra za prihvatanje u Trajskirhenu danas je maršom za Beč protestovala protiv loših uslova sa kojima se suočavaju dok čekaju na rešavanje njihove molbe za dobijanje azila.

Posle višečasovnog marša, azilanti su večeras stigli u Beč, gde će provesti više dana u "protestnom kampu".

Grupa od oko 500 ljudi, kako navodi Ministarstvo unutrašnjih poslova, pretežno iz Pakistana, na putu kroz Beč najpre je zastala ispred suda za azil, da bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << potom nastavila ka parku Sigmung Frojd nadomak centra. U tom parku azilanti nameravaju da provedu više dana.

Protestni marš dug više od 30 kilometara protekao je, prema navodima organizatora i policije, bez incidenata, a nemir u redovima učesnika izazvale su glasine da će u kampu Trajskirhen još večeras, odnosno sutra ujutru biti održana kontrola prisutnih.

Ministarstvo unutrašnjih poslova demantovalo je ovu glasinu, ističući da je izmišljena informacija i da takva akcija nije planirana.

Kako naglašava Ministarstvo, u nedelju će biti sprovedena kontrola prisutnosti kao svakog dana, a u slučaju da neko od stanovnika Centra nije prisutan iz opravdanih razloga, kao što su poseta lekaru ili ustavno pravo na slobodu protesta, ta kontrola neće imati nikakve posledice.

I kampovanje ispred bečke crkve Votivkirhe policija neće sprečiti, već će, kako naglaša Ministarstvo, biti tolerisano kao izraz slobode okupljanja.

Povezane vesti: Pobuna u centru za migrante u Grčkoj, povređeno 16 osoba Imigranti u Grčkoj u strahu za svoj život Policija traži pozivno pismo ako sumnja na azilante Razbijen lanac ilegalnog prebacivanja imigranata u Evropu EK: Većina poštuje EU bezvizni režim za Zapadni Balkan

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.