Izvor: Nezavisne Novine, 24.Feb.2015, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protestna nota zbog »meksikanizacije« Argentine

MEKSIKO SITI - Meksiko će uputiti protestnu notu Vatikanu zbog komentara pape Franje, koji je rekao da ga brine moguća "meksikanizacija" Argentine usljed rastućeg kriminala u vezi sa drogom.

Meksički ministar spoljnih poslova Hoze Antonio Meade rekao je da se sastao sa vatikanskim diplomatskim emisarom u ovoj zemlji Kristofom Pjerom i obavijestio ga protestnoj o noti.

"Izražavamo tugu i zabrinutost u vezi sa ovim stavom koji je iznijet u privatnom pismu pape Franje", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je Mede.

Papa Franjo se, navodno, dotakao aktivnosti u vezi sa drogom u Argentini u pismu argentinskom poslaniku Gustavu Veri.

"Srećom, mi ćemo uspjeti da izbjegnemo 'meksikanizaciju'. Razgovarao sam sa nekim meksičkim biskupima i slažu se da je situacija strašna", navodi se u pismu.

Vera je rekao da papa "veoma voli meksički narod", ali je zabrinut da će Argentina završiti na putu "neproglašenog građanskog rata između kartela".

Već godinama u dijelovima Meksika vlada nasilje, a meksički karteli proširili su operacije na druge zemlje u ovom regionu, ali i širom svijeta.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.