Protesti širom Italije zbog mera štednje

Izvor: Kurir, 24.Nov.2012, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti širom Italije zbog mera štednje

Moramo da se borimo za svoja prava. Ova vlada ne predstavlja nas , a mere štednje i kresanja budžeta koje je uvela potpuno su antidemokratske, rekao je jedan od učesnika demonstracija u Rimu, student Tomazo Bernardi

RIM - Više desetina hiljada studenata i radnika, okupilo se u subotu u gradovima širom Italije, na protestima zbog strogih mera štednje koje je uvela vlada premijera Marija Montija.

"Moramo da se borimo za svoja prava. Ova vlada ne predstavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nas , a mere štednje i kresanja budžeta koje je uvela potpuno su antidemokratske", rekao je jedan od učesnika demonstracija u Rimu, student Tomazo Bernardi.

Takođe danas, krajnje desničarska grupa "Kazapaund" prošla je ulicama Rima, uzvikujući: "Monti, odlazi!", a u isto vreme protest su održali i pripadnici antifašističkih organizacija.

U više gradova bile su angažovane i policijske snage, kako bi sprečile nasilje na kontrademonstracijama. Protesti protiv mera štednje održani su i u Napulju, Firenci i drugim gradovima.

Tokom demonstracija nije bilo sukoba.

Monti je u odbranu svog plana štednje rekao da veruje da će njegova tehnokratska vlada biti upamćena po tome što je pomogla Italiji da se izvuče iz duboke ekonomske krize bez spoljne pomoći.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.