Protesti desničarskih partija, traži se ostavka vlade

Izvor: B92, 10.Feb.2019, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti desničarskih partija, traži se ostavka vlade

Hiljade Španaca okupile su se danas na protestu u Madridu na poziv desničarskih partija sa zahtevom da socijalistički premijer Pedro Sančes podnese ostavku.

Proteste su organizovale konzervativne opozicione stranke Narodna partija i Građani, a podržala ih je i krajnje desničarska partija Voks (Vox), smatrajući da Sančes mora da odstupi jer pregovara s katalonskim separatistima, javlja Asošiejted pres.

Sančesova vlada prekinula je u petak pregovore s katalonskim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << separatistima, jer oni, kako je saopštila potpredsednica vlade Karmen Kalvo, ne odustaju od svog zahteva da se održi referendum o nezavisnosti Katalonije.

Politička situacija u Španiji postala je sve osetljivija s približavanjem početka suđenja, u utorak, 12 katalonskih lidera koji su, između ostalog, optuženi za pobunu zbog svog učešća u neuspelom pokušaju osamostaljenja Katalonije 2017. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.