Protest zbog ubistva Amira Mistrića

Izvor: Blic, 16.Avg.2009, 02:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest zbog ubistva Amira Mistrića

U Sarajevu juče je sahranjen dvadesettrogodišnji Amar Mistrić kojeg je u kafeu „Očo rios" u naselju Čengić-Vila, u četvrtak iza ponoći, ubio Edin Vuk (22) i njegov saučesnik Anel Herak (22) koji su u bekstvu i za kojima policija još uvek traga. Nakon što su likvidirali Mistrića, samo zato što je odbio da ih usluži pićem, monstruozne ubice su napustile kafe i uz pomoć 22-godišnjeg Anela Brave i godinu mlađeg Mithata Čehajića seli u vozilo i odvezli se prema Vogošći. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Bravu i Čehajića policija je uhapsila po povratku iz Vogošće i oni se nalaze u pritvoru.

Svirepo ubistvo Mistrića, suvlasnika kafea „Očo rios", izazvalo je ogorčenje i strah kod građana Sarajeva koji su se u petak popodne spontano okupili u naselju Čengić-Vila, u kojem je Mistrić živeo, blokirali su glavnu gradsku saobraćajnicu zahtevajući od vlasti da odmah uhapse počinioce ovog gnusnog zločina. Protest nije prekidan tokom noći, nastavljen je i juče, a broj učesnika se povećavao iz trenutka u trenutak. Okupljenima su se pridužili, prvo načelnik opštine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, a potom i kantonalni i federalni premijeri, Besim Mehmedić i Mustafa Mujezinović koji su ih uveravali da će „ubice sigurno vrlo brzo biti uhapšene", i da „za njima tragaju brojne policijske ekipe, praktično čitava policija u BiH".

Međutim, građani, od kojih je većina nosila majice sa Amirovim likom i transparente na kojima je pisalo: „Koliko još Denisa i Amora", uzvraćali su da se neće razići sve dotle dok ubice ne budu uhapšene.

Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić potvrdio je juče „EuroBlicu" da potraga za ubicama Amara Mistrića još traje, rekao nam je, takođe, da „ne zna hoće li protest građana, koji će biti prekinut u vreme sahrane , biti i nastavljen.Nefić je, inače, ranije izjavio da su Edin Vuk i Anel Herak od ranije poznati policiji, kao „osumnjičeni za određena krivična dela".

U poslednja tri dana u Sarajevu su se, osim ubistva Mistrića, dogodila još dva teška incidenta, u dvorištu OŠ „Isak Samakovlija" nasilnici su nožem ranili 17-godišnju devojku, dok su pokušavali da joj otmu mobitel i novac, a u petak ujutro iz ugostiteljskog objekta"Hacijenda" pucala je na Davorina Ninkovića zasad nepoznata osoba. Srećom on nije povređen.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.