Protest zbog računa za gas u Novom Sadu

Izvor: RTS, 26.Jan.2014, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest zbog računa za gas u Novom Sadu

Ispred poslovnog centra NIS-a u Novom Sadu održan protest individualnih potrošača prirodnog gasa. Potrošači su nezadovoljni visinom decembarskih računa i kvalitetom gasa.

Protest individualnih potrošača prirodnog gasa, nezadovoljnih visinom decembarskih računa i kvlitetom gasa, održan je ispred poslovnog centra NIS-a u Novom Sadu. Tu je i sedište Javnog preduzeća "Srbijagas".

Protest je održan u organizaciji Udruženja za zaštitu potrošača "Prosperitet", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a odazvalo se nekoliko stotina građana koji su tražili da se računi za gas individualnih potrošača za decembar redukuju, jer smatraju da su neopravdano visoki.

Predsednik Udruženja za zaštitu potrošača "Prosperitet" Radomir Ćirilović rekao je da će, povodom problema visokih računa, tokom naredne nedelje razgovrati s ministarkom energetike Zoranom Mihajlović, dodajući da je zadovoljan brojem građana koji su se okupili da izraze nezadovoljstvo.

"Obraćamo se ne samo Srbijagasu, već i Republičkoj agenciji za energetiku i svim distributerima prirodnog gasa u Srbiji da se preispitaju decembarski računi i da se obustvi "kamaćenje" tih računa dok se ne utvrdi njihova tačnost", rekao je Ćirilović.

Najavio je da će zahtevati da  Radna grupa Ministrastva energetike počne da se bavi proverom kvaliteta prirodnog gasa, jer, kako je rekao, osnovano se sumnja da je došlo do mešanja srpskog i ruskog gasa, pa je zbog toga usledilo povećanje potrošnje.

"Tražićemo da se osnuje nezavisna laboratorija za određivanje kvaliteta prirodnog gasa, jer je nelogično da samo Srbijagas određuje kvalitet gasa", rekao je Ćirilović.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Protest Novosađana ispred zgrade NIS

Izvor: Blic, 26.Jan.2014

Oko 300 građana protestovalo je danas ispred zgrade Naftne industrije Srbije u Novom Sadu nezadovoljni uvećanim decembarskim računima i kvalitetom gasa. ..Okupljeni građani naveli su primer da je račun za novembar iznosio 15.000 dinara (oko 130 evra), dok je u decembru iznosio 36.000 dinara (311e),...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.