Protest zbog povlačenja liste Ne volimo političare

Izvor: RTS, 01.Dec.2013, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest zbog povlačenja liste "Ne volimo političare"

Lista "Ne volimo političare" povučena je iz izborne trke za Voždovac svojevoljnom odlukom osnivača udruženja Građanska alternativa, koja je podnela listu, bez konsultacija sa kandidatima za odbornike sa liste, rekao je drugi na listi, Marko Martinović.

Drugi kandidat na listi "Ne volimo političare" Marko Martinović rekao je da je lista povučena iz izborne trke u opštini Voždovac svojevoljnom odlukom osnivača udruženja Građanska alternativa, koja je podnela listu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Gorana Mandića, bez konsultacija sa kandidatima za odbornike sa liste.

Martinović je, u obraćanju novinarima ispred zgrade opštine Voždovac, sa grupom kandidata za odbornike, rekao i da je Mandićevo priklanjanje Demokratskoj stranci (DS) u suprotnosti sa idejama koje zastupa grupa građana Građanska alternativa.

Želimo da se izvinimo našim potencijalnim biračima koji su hteli da podrže našu ideju da opštinu treba da vode stručni ljudi, a ne profesionalni političari, mi smo iz tog razloga ušli u kampanju na Voždovcu, rekao je Martinović.

Samo dva dana pre nego što je lista trebalo da bude objavljena, kaže Martinović, "Mandić nas je obavestio da je listu povukao i da će podržati DS, što je učinio svojevoljno, iz ličnih razloga i interesa i bez konsultacija sa odbornicima sa liste".

"Svi mi koji smo ovde ne podržavamo ni jednu političku stranku, nećemo se prikloniti DS, ne podržavamo politiku koju sprovodi Dragan Đilas, kao ni dosadašnji učinak DS", rekao je Martinović.

Martinović je rekao da birače koji su nameravali da glasaju za listu - Ne volimo političare nema pravo da poziva da ne učestvuju na izborima ali isto tako ni da im kaže za koga da glasaju.

Podsetio je da je program liste podrazumevao da se glasa za čoveka, a ne za partiju, da građani kontrolišu rad svih javnih preduzeća i institucija, kao i da funkcioner može da ostane na funkciji najviše dva mandata

Mandić je, u subotu, saopštavajući da povlači listu, rekao da je DS jedina alternativa vlasti naprednjaka i da se zato treba pridružiti kampanji demokrata na Voždovcu, Beogradu i u republici.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kandidati za odbornike: Izborna lista "Ne volimo političare" povučena bez konsultacija

Izvor: Blic, 01.Dec.2013

Lista "Ne volimo političare" povučena je iz izborne trke u opštini Voždovac svojevoljnom odlukom osnivača udruženja Građanska alternativa, koja je podnela listu, Gorana Mandića, bez konsultacija sa kandidatima za odbornike sa liste, rekao je danas, drugi na listi, Marko Martinović...Martinović...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.