Protest zbog odlikovanja Dikovića

Izvor: Radio 021, 15.Feb.2015, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest zbog odlikovanja Dikovića

NVO Inicijativa mladih za ljudska prava protestvovala je protiv dodele odlikovanja načelniku Generalštaba VS generalu Ljubiši Dikoviću.

Direktorka te NVO Anita Mančić je rekla novinarima da to što je predsednik Srbije Tomislav Nikoilić odlikovao Dikovića "iako postoje osnovane sumnje da je učestvovao u zločinima smatra kao uvredu za civilno društvo i sve žrtve ratova". Ona je navela da je prvo trebalo da se istraži šta se dogodilo na KiM i utvrde sve činjenice. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Skup ispred Pionirskog parka koji je protekao mirno i bez incidenata obezbeđivala je policija, a okupljeni su nosili transparent sa Dikovićevom slikom i natpisom "istraga, a ne orden".

Predsednik Srbije odlikovao je Dikovića Ordenom belog orla sa mačevima prvog stepena.

Fond za humanitarnu pravo je pre dve sedmice ponovio da poseduje dokumenta koja ukazuju da je Diković odgovoran za ratne zločine na KIM što je Ministarstvo odbrane ocenilo kao "nastavak orkestrirane kampanje protiv sistema odbrane".

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.