Protest završen na Trgu Nikole Pašića, ulice ispisane parolama podrške ženama

Izvor: Beta, 07.Okt.2022, 19:19

Protest završen na Trgu Nikole Pašića, ulice ispisane parolama podrške ženama

Protestna šetnja aktivista i gradjana zbog intervjua lista Informer sa višestruko osudjivanim silovateljem, koju su predvodili dobošari i aktivisti sa transparentima "Bes na ulice! Pravda za žene i devojčice" i "Žena ženi solidarna", završen je večeras oko 19 časova na Trgu Nikole Pašića.Aktivistkinje su na putu od redakcije Informera na Terazijama do trga nekoliko puta stale i na ulicama ispisale parole "Bezbedne", "Slobodne" i "Život bez nasilja", dok je nedaleko od Skupštine Srbije prosut trag crvene farbe i postavljeno 25 papira koji simbolizuju 25 ubijenih žena od početka godine.Učesnici protesta ponovo su zahtevali povlačenje spornog intervjua, a osvrnuli su se i na poslednji zločin u kojem je stradala dvogodišnja devojčica u Vršcu i upitali ko snosi odgovornost za njenu smrt, ali i za to što se majci nije nije verovalo.Protest je počeo višeminutnim zvižducima u pištaljke, sirenom sa megafona i dobošarima, a aktivistkinje su uzvikivale "Nijedna više", "Ne naše suze, ne naša krv" i "Ne u medije, nasilnike u zatvore".Medju oko 1.000 okupljenih gradjana i aktivista bili su i članovi pokreta Ne davimo Beograd, Demokratske stranke, Stranke slobode i pravde, kao i pevačice Bojana Vunturišević, Ivana Rašić i glumac Branislav Trifunović.Tokom protesta i protestne šetnje, saobraćaj na Terazijama i ulicama ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Aktivistkinje vezale vrata Informera crvenim koncem: "Institucije ćute, a nasilje se nastavlja"

Izvor: Radio 021, 07.Okt.2022

U Beogradu je održan treći protest zbog objavljivanja intervjua sa serijskim silovateljem u Informeru, a okupilo se više od hiljadu aktivista i građana.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.