Protest zaposlenih u Želturistu

Izvor: Studio B, 04.Sep.2014, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest zaposlenih u Želturistu

Grupa od pedesetak radnika firme Želvoz održala je danas protestni skup zbog neisplaćenih zarada ispred zgrade Železnica Srbije, a desetak njih je, i pored internog i policijskog obezbeđenja, ušlo u hol.

Tom prilikom lakše su povređeni jedan pripadnik policije i jedan zaposleni u Želturistu.

Poslovodstvo Železnica Srbije potom je primilo predstavnike Želturista, i informisalo ih da je Vlada Srbije formirala radnu grupu za rešavanje statusa preduzeća čiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je osnivač i da će predstavnici Železnica aktivno učestvovati u njenom radu.

Ta radna grupa će tokom naredne nedelje doneti konačan stav o statusu preduzeća, za koje su Železnice Srbije 2005. godine prenela osnivačka prava na Vladu Srbije, među kojima je i Želturist.

Želturist za potrebe srpskih železnica, ali i drugih korisnika usluga, pruža ugostiteljske, hotelijerske i turističke usluge na tržišnim principima, kao i usluge pratioca kola u spavaćim i kušet kolima i ugostiteljske u vagon restoranima. To znači da Železnice Srbije sa Želturistom imaju isključivo poslovne odnose, zasnovane na pružanju usluga i njihovom plaćanju i nemaju obavezu da isplaćuju zarade zaposlenima u toj firmi, već isključivo da plaćaju svoje obaveze na ime izvršenih usluga, navodi se u saopštenju.

Železnice Srbije, kako se ističe, nemaju nikakva dugovanja prema Želturistu, čak su mu i avansno platile sve planirane usluge do kraja godine, u iznosu od oko 112 miliona dinara.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Protest zaposlenih u Želturistu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Sep.2014

Grupa od pedesetak radnika firme Želvoz održala je danas protestni skup zbog neisplaćenih zarada ispred zgrade Železnica Srbije, a desetak njih je, i pored internog i policijskog obezbeđenja, ušlo u hol, saopštilo je to javno preduzeće...Tom prilikom lakše su povređeni jedan pripadnik policije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.