Protest vozača i kontrolora na Zelenom vencu

Izvor: Politika, 09.Jan.2014, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest vozača i kontrolora na Zelenom vencu

BEOGRAD – Protest vozača i kontrolora, koji su organizovali sindikati Gradskog saobraćajnog preduzeća zbog učestalih napada na njih, završen je uz poruku da će se pratiti šta se dešava sa njihovim zahtevima i kako se razvija situacija od čega će, kako su najavili, zavisiti i njihovi dalji potezi.

„Situacija se pomerila sa mrtve tačke, stvari idu u dobrom smeru”, rekao je predstavnik saobraćjnog sindikata Aleksandar Jokić okupljenima na kraju protesta.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << rekao da se sprovodi provera video nadzora, da oni uglavnom rade, ali da ih je svega u trećini vozila.

Takođe, je naveo da su na predlog Privremenog veća grada policajci u civilu angažovani da prate dešavanja u vozilima gradskog saobraćajnog na kritičnim linijama.

Jokić je dodao i da su članovi sindikata juče razgovarali sa predstavnicima policije i Privremenog veća grada kako bi se situacija što pre popravila.

Vozači i kontrolori traže uvođenje videonadzora u vozilima, umrežavanje panik tastera sa policijskim stanicama i oštrije kažnjavanje napadača na kontrolore i vozače.

Takvi zahtevi su upućeni ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću, ministru pravde i državne uprave Nikoli Selakoviću i predsedniku Privremenog organa grada Beograda Siniši Malom.

Na Zelenom vencu okupilo se oko 200 vozača i kontrolora sa transparentima i obeležijama svojim sindikata.

Prema informacija, u prošloj godini, bilo je više od 50 napada na vozače i kontrolore.

Tanjug

objavljeno: 09.01.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.