Protest valjevskih rezervista

Izvor: RTS, 17.Jan.2010, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest valjevskih rezervista

Jake policijske snage nisu dozvolile rezervistima, učesnicima rata iz devedesetih godina da blokiraju peron železničke stanice u Valjevu i na njemu održe protestni skup. Protest održan ispred zgrade Železničke stanice.

Učesnicima rata iz devedesetih godina i članovima porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, jake policijske snage nisu dozvolile da blokiraju peron železničke stanice u Valjevu i na njemu održe protestni skup.

Umesto toga, protest, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji je počeo tačno u podne, održan je ispred zgrade Železničke stanice.

Rezervisti su poručili da su "glavni krivci za nerešavanje njihovih problema oni koji se izvinjavaju za žrtve u Hrvatskoj i Srebrenici a ne pitaju se gde su naše žrtve, kao i oni koji naručuju da se borci na mirnim protestima tuku".

Predsednik Udruženja boraca rata od 1990. godine u Valjevu Ljubomir Bradić najavio je radikalizaciju štrajka sve do ispunjenja zahteva ratnih vojnih rezervista, porodica palih boraca i invalida.

Ti zahtevi su isplata ratnih dnevnica, kako je to urađeno u opštinama na teritoriji juga Srbije, vraćanje vojnih invalidnina na raniji nivo, bez umanjenja za 25 odsto na mesečnom nivou, omogućavanje da porodice palih boraca koje su se uselile u stanove izgrađene donacijom japanske Vlade budu oslobođene plaćanja zakupnina i da im ti stanovi ostanu u trajnom vlasništvu.

Zatraženo je i da se utvrdi ko je odgovoran što je policija pre nedelju dana na sličnom protestu tukla učesnike protesta u Valjevu.

Bradić je pozvao i sve nezadovoljne radnike širom Srbije da im se pridruže i, kako je rekao, zajedno pokušaju da ostvare svoja prava.

Predstavnici policijske uprave u Valjevu odbili su zahtev učesnika protesta da izađu na peron Železničke stanice, uz objašnjenje da bi time ometali putnike i normalo odvijanje saobraćaja.

Zahteve rezervista podržali su i odbornici Udruženja građana "Pobeda" za Valjevo.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.