Protest umetnika zbog cenzure u KCNS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2013, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest umetnika zbog cenzure u KCNS

Planirana izložba radova studenata master studija Akademije umetnosti u Novom Sadu nije otvorena u Kulturnom centru Novog Sada zbog polemike oko izlaganja rada koji prikazuje ljudsku figuru bez lica na raspeću, koja u rukama drži novac. Novosadski umetnik Dušan Vuletić odlučio je da skine svoju izložbu iz Malog likovnog salona KCNS, kao znak solidarnosti sa koleginicom Danijelom Tasić, "čiji je rad cenzurisao direktor ove institucije Andrej Fajgelj".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Isus materijalista “prognan“ iz Novog Sada, LSV se buni

Izvor: Vesti-online.com, 16.Okt.2013

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je u sredu da direktor Kulturnog centra Novi Sad Andrej Fajgelj podnese ostavku zbog toga što je "cenzurisao" izložbu studenata Akademije umetnosti u tom gradu, ne dozvolivši da na njoj bude izložen rad koji predstavlja razapetog čoveka bez lica koji...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.